Flitswoorden

Flitswoorden is een eenvoudig programma om woorden uit een lijst te tonen. Hiermee kunnen kinderen met een leesachterstand woorden oefenen om op die manier beter te leren lezen. Het programma biedt ook de mogelijkheid om de tafels van 1 tot en met 10 te oefenen.

Initieel heb ik dit programma gemaakt om met mijn zoon (die dyslexie heeft) het lezen van woorden te oefenen. Via deze site wil ik dit programma aan iedereen beschikbaar stellen.

Het programma bestaat uit een enkel EXE bestand, een XML bestand (waarin de woordenlijsten staan) en een submap met plaatjes. Er is geen installatie nodig. Je kunt de ZIP uitpakken (met behoud van mappenstructuur) en het programma draaien. Uit de submap met plaatjes wordt iedere na het doorlopen van een lijst, een willekeurig plaatje gekozen om te tonen. Dit als visuele “beloning” voor het doorlopen van de lijst.

Het programma kun je downloaden van een ZIP bestand. Je kunt de inhoud van het ZIP bestand op een CD branden. Op die manier kun je het programma op iedere computer draaien zonder dat je iets hoeft te installeren.

Versie

Omschrijving

versie 1.3Flitswoorden April 2012

  • Laagste snelheid verlaagd naar 6 seconden per woord.
  • Pauze tussen de woorden (tijd is de helft van de woordtijd).
  • Knop toegevoegd naar deze website zodat je altijd makkelijk kunt kijken of er een update is.
  • Taalkeuze toegevoegd. Hiermee kan het programma in het Nederlands of Engels worden gebruikt.De interface teksten (resource strings) van het programma zijn nu in een extern XML bestand opgeslagen. Het programma heeft zelf een editor om de strings aan te passen.
  • In het Woorden venster kun je met toetsen direct de snelheid aanpassen, en het vorige woord nog eens laten zien.
  • Als een woordenlijst leeg is, wordt deze bij het opslaan verwijderd.
  • Wat kleine bugfixes.

Dank voor de diverse suggesties die u via de mail heeft ingestuurd.